Notice: wpdb::prepare werd verkeerd aangeroepen. De query bevat niet het juiste aantal placeholders (2) voor het aantal query-argumenten (3). Lees alles over foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 4.8.3.) in /var/www/vhosts/koachz32/public_html/wp-includes/functions.php on line 4187 De Pot op! … met de nieuwe voornemens | Koachz | Strategic intervention

De Pot op! … met de nieuwe voornemens
08 feb 2017

De Pot op! … met de nieuwe voornemens

Het is een beetje stil geweest de afgelopen tijd vanuit onze kant maar we hebben zeker niet stil gezeten! Wel even stil gelegen… Aangezien we allebei met griep op bed hebben gelegen. Nu zijn we druk bezig met de voorbereidingen van verschillende workshops en events! Het gaat de goeie kant op….en we hebben zin in het nieuwe jaar!

De eerste maand van het jaar is alweer voorbij en waarschijnlijk zijn de meeste van onze goede voornemens ook voorbij….. Sommigen proberen nog krampachtig vast te houden aan deze doelen die we ons gesteld hebben en anderen hebben het al helemaal opgegeven. Hier mijn nederige opinie over zogenaamde voornemens…. En de kans om onszelf te verbeteren en te veranderen!

Waarom zouden we ons beperken tot een keer per jaar of vast tijden in het jaar? Elke dag krijgen we de kans om er iets van te maken, om vandaag een beter mens te zijn dan gisteren of vorig jaar. En wat maakt ons een beter mens? Wat mij een beter mens maakt kan heel iets anders zijn, dan wat jou een beter mens maakt. Ik zou al zo blij zijn met af en toe wat tijd voor mezelf en hoe ik die dan in wil vullen, daar moet ik nog even over nadenken. Dat zou een voornemen kunnen zijn…. Maar nee; voor mij niet! Heerlijk om mijn gedachten te laten gaan over hoe ik die tijd ga besteden, benutten en misschien wel gebruiken om helemaal niets te doen. Gewoon te zitten …. En niets doen!

Moeten we dan meer geld verdienen, dunner zijn, meer sporten, meer spulletjes vergaren om ons voornemen te laten slagen? Of zouden we ook een beter mens zijn als we onszelf beter begrijpen, meer liefhebben, geduldiger zijn met onszelf maar ook met de buurman, beter kunnen luisteren? En dit elke dag, elk moment van de dag doen en daar een actie op ondernemen.

Ik las ergens een mooi verhaal van iemand die het nieuwe jaar met de zee vergeleek. De zee is een prachtig fenomeen…. Heerlijk om naar te kijken en op verschillende momenten van de dag zie je ook verschillende dingen. Elke dag is de zee anders, onder verschillende invloeden reageert hij ook anders. Soms is het angstaanjagend om er alleen maar naar te kijken en de kracht te ervaren die de golven, branding en stroming hebben. Op andere momenten is de zee zo uitnodigend dat we niets liever willen dan er heerlijk in rond te dobberen. De golven over ons heen te laten komen en te genieten van zijn afkoeling en werveling en ontspanning die het veroorzaakt.
Hoe graag je je ook tegen de golven zou willen verzetten, soms is dat (helaas) niet mogelijk. Dan is het beste wat je kan doen… je mee laten voeren met de golf en als hij is uitgeraasd en de kracht ervan wegebt, kan je opstaan en verder gaan.

Zo is het ook in het leven! Geniet van wat er is, kijk goed wat je wilt en wat je daarvoor nodig hebt. En geniet er ook van…. Wat kan wel en wat is mogelijk? We hoeven het niet in 1 keer te bereiken, juist door kleine haalbare stapjes te nemen kom je ook ergens en lijkt het niet uitzichtloos. Elke dag heb je de mogelijkheid om er een betere dag van te maken! Gewoon een betere dag dan gisteren of een betere dag dan vorige week. En soms betekent dat een stap op de plaats of zelfs een stapje terug zodat je morgen een hele groot stap voorwaarts kan maken. Ook met kleine stapjes kom je vooruit…..


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

vier + 2 =